17776721_10212678584342515_131672328_o.jpg

Bodil el jørgensen

Jeg voksede op i København, men flyttede som 11-årig med min familie til Herning. Væk fra alle kammeraterne … Det var et svært skift i den alder. 
Men den lokale rideklub blev min redning, her fik jeg nye venner, og de næste 8 år tilbragte jeg al min tid enten på ryggen af en hest eller med at muge ud under dem.

 
Jeg har elsker bøger, lige siden det underlige sorte krimskrams på siderne for første gang, som ved et mirakel begyndte at give mening og lukkede mig ind i nye verdener. Men da jeg blev voksen startede jeg med at fortælle historier på en anden måde. På teater. "Frøken Jørgensens Musikinstitut for Unge Kvinder", var en gadeteatertrup med mig selv som skrap musiklærerinde der turnerede landet rundt tilbage i firserne. 
I dag arbejder jeg stadig med teater når jeg ikke lige skriver, som instruktør i gadeteaterensemblet Brændende Kærlighed. Jeg begyndte først sent at skrive, og debuterede i 1996 med "Totalt genial". Men det var først, da jeg fandt jeg på en historie om en dreng ved navn Julius og en mærkelig enøret hekseekspert, at der for alvor kom gang i skriveriet. 

Historien blev til "Prinsen af Pæremosen", en utraditionel, moderne heksehistorie, halvt gys halvt humor. Efter den fulgte 6 andre bøger om Julius og Pæremadsen og deres fælles kamp mod de ondskabsfulde hekse. Efter den sidste heksebog vidste jeg ikke lige, hvad jeg nu skulle skrive om. Men så så jeg en annonce i avisen: Forlaget Gyldendal havde udskrevet en konkurrence, og ville give en stor pengepræmie for den bedste krimiserie for børn. Jeg gik straks i gang, og sådan kom serien om de to århusianske skoleblads-entusiaster Esme og Igor til verden. 

Jeg kan godt lide at prøve noget forskelligt, så fra krimi gik jeg over til fantasygenren i serien om Svava: Pigen fra Havet.

Jeg er for længst flyttet tilbage til København og bor på Vesterbro med min familie.