bodil_sorthvid.jpg

foredrag og skriveværksteder

FOREDRAG

Jeg tager gerne ud på skoler og biblioteker og fortæller om mine bøger og mit arbejde som forfatter. Jeg forsøger så vidt muligt at tilpasse det enkelte foredrag i forhold til om eleverne har læst/hørt en af mine bøger eller ej.

For mellemtrinnet.

Esme og Igor-bøgerne, Pigen fra havet.

Et foredrag for mellemtrinnet starter gerne med den berømte navnequizz: Jeg fortæller tre historier om hvordan jeg fik mit mærkelige mellemnavn El og eleverne gætter hvilke historier jeg har opdigtet og hvilken der er sand.
Jeg kan efter aftale focusere enten på Esme og Igor-bøgerne, på Pigen fra havet, eller begge serier. Med udgangspunkt i konkrete eksempler fra bøgerne, fortæller jeg typisk om: Hvordan jeg får ideen til mine historier, og udvikler dem. Hvordan jeg skaber karakterer, der virker levende og troværdige, når man læser om dem.  Hvordan jeg bruger mysterier og overraskende vendinger til at skabe et spændende plot. Jeg fortæller også gerne lidt om at skrive i forskellige genrer, realisme, krimi og fantasy. Og svarer naturligvis på spørgsmål.

Varighed ca. 1 time. For indskolingen.

Julius og Pæremadsen – bøgerne.

Her fortæller jeg om/læser op fra serien om Julius og Pæremadsen. Jeg sikrer mig at eleverne kender de hemmelige hekseregler, og heksenes hemmelige metode, og at de lærer, hvad man ALDRIG må gøre, hvis man møder en heks.  Desuden laver jeg den såkaldte ”sodavandstest” for at sikre at der ikke er uopdagede hekse i nærheden. Og svarer naturligvis på spørgsmål.

Varighed ca. 1 time. For 1-5 klasse. Månestenen.

 Som noget nyt kan jeg tilbyde at fortælle om mit arbejde med elevbogen til Børnenes U-landskalender 2018, Månestenen, en fortælling om den syriske flygtningepige Nour og hendes familie, som forsøger at skabe sig en ny tilværelse i nabolandet Jordan.  Jeg fortæller om min egen research-rejse til Jordan, og mit møde der med de syriske flygtningebørn der, som har inspireret mig til historien.

Varighed ca. 1 time

Priser: Pr. foredrag:  Kr.5000 plus transport til og fra København. For to foredrag samme dag samme sted: Kr 7000 plus transport.

SKRIVEVÆRKSTEDER:

Jeg holder gerne skriveværksteder, både enkeltstående og i forbindelse med foredrag.

Varighed og pris efter aftale.

For alle klassetrin

Det er muligt at søge økonomisk støtte fra kulturstyrelsen. Ordningen ”Børns og unges møde med forfattere og illustratorer” og giver 2500 kr. i støtte til enkeltforedrag. For skriveværksteder af lidt længere varighed er der Huskunstnerordningen.

 

23551065_1769651729994032_5288489498863978691_o.jpg