esme og igpr_1.png

Tredje time efter midnat

Vinder af forlaget Gyldendals store børnekrimikonkurrence 2010

12-årige Esme og hendes fætter Igor bor i Øgadekvarteret i Århus, og jagter nyheder til Øgaden skoleblad.

På vej hjem fra skole finder de tilfældigt en taske fyldt med kostbart rollespilsudstyr i en affaldscontainer. Samme aften ser Esme en mand skjule en mystisk genstand i et kaninbur på den lokale legeplads. Esme og Igor undersøger sagen og er snart på sporet af en flok unge mænd, der dyrker en ulovlig og farlig form for live-rollespil …

esme og igpr_2.png

mysteriet om de tavse børn

Under deres jagt på nyheder til Øgaden Skoleblad, opdager Esme og Igor en flok børn som går rundt i byen og stjæler folks punge. Børnene virker meget sky og skræmte og taler slet ikke sammen. Hvorfor stjæler børnene? Hvorfor bor de i et forladt lager udenfor byen? Hvem er de mystiske voksne der holder øje med dem? Og hvor er deres forældre henne? Da Esme og Igor kontakter kriminalassistent Storm fra Århus politi beder han dem aflevere et brev …

esme og igpr_3.png

sjælevenner

Tredje bind i serien om Esme og Igor, som vandt Gyldendals store krimikonkurrence.
En verdensberømte popstjerne vender hjem til Århus for at give koncert. Det lykkes Esme at få et interview med hende til skolebladet. "Fantastisk," jubler Esme. Igor synes næsten, det er FOR fantastisk. "Bare der ikke stikker noget under," siger han. Og det gør der! Snart er børnene blandet ind i et opgør på liv og død mellem superstjernen og hendes tidligere sjæleven.

esme og igpr_4.png

beskytteren

I den fjerde bog om Esme og Igor, glemmer de to skolebladsredaktører helt at lave skoleblad, da Esmes lillebror Kalle bliver indlagt på hospitalet med en farlig virus. Sygdommen smitter kun fra dyr til mennesker og det er et mysterie, hvordan sygdommen nu har ramt stakkels Kalle.
Esme og Igor følger sporet fra de tamrotter, der viser sig at være kilden til sygdommen. Det bringer dem i kontakt med en flok dyrebeslyttelsesaktivister, en medicinaldirektør og en skræmmende indianertype, der lever alene i skoven i pagt med naturen, og som kalder sig Beskytteren. Hvem af dem er venner, og hvem er fjender i jagten på den medicin, som Kalle skal have for at blive rask igen?

esme og igpr_5.png

retfærdighedens engel

Hackere, en kidnappet klassekammerat, en religiøs sekt, eksotiske planter og en mystisk gerningsmand, som kalder sig Retfærdighedens engel. Der er dømt hæsblæsende aktion og masser af forviklinger i 5. bind af Esme og Igor-serien.